Veden jumalatar Wellamona Päivi Storgård
Stailaus ja kuva: Heidi Niemi/Jumalatarkuvaus

”Tunsin itseni nuutuneeksi ja epänaiselliseksi, jotenkin voimattomaksi, eikä edes suklaa auttanut. Sain sitten tietää, että Heidi oli aloittanut uuden polun valokuvaajana: jumalatarkuvaukset. Ajattelin kokeilla. Mietin, mikä voisi tehdä minusta jumalattaren.

Pidän vedestä, sen solinasta, joista, järvistä ja merestä. Vanhassa suomalaisessa tarustossa on Vellamo, veden emäntä ja valtiatar. Sen sitten valitsin. Halusin nimenomaan fantasiamaailman ja siihen sopivan maskeerauksen, kampauksen ja puvun.

Heidi toi heti kättelyssä eteeni kuohuviiniä, jossa oli kultahippuja ja aloitti jumalatarkuvaukset lyhyellä kasvohoidolla. Kuuntelimme musiikkia, kun Heidi taiteili maskin merenneidonpyrstöineen, helmineen ja kimalteineen. Hiuksista tehtiin kruunu.

Kuvasimme sekä luonnossa että sisällä studiossa. Sain tuoda esiin koko dramaattisen puoleni ja Vellamon voima vaikuttikin koko olemukseeni. Ryhti suoristui, silmät saivat hehkua. Lopputulos oli henkeäsalpaava: olenko tuo minä? Kiitos Heidi!”