”Olen naisellisen voiman jumalatar. Viime aikoina olen miettinyt, millaisia elämän eväitä äidiltäni olen saanut ja mitä olen puolestaan itse antanut tyttärelleni. Minä sain eväinä luottaa itseeni, olla vahva, ennenkaikkea sitkeä. Sain evääksi olla lempeä ja silti seisoa vahvasti omilla jaloillaan. Omalle tyttärelleni toivon antaneeni perintönä samaa. Eräänä päivänä tässä hiljattain ajattelin ja kirjoitin runon hänelle:

Päästän irti,

pala minusta lähtee mukanasi
siinä kohtaa sydämessäni
on aina paikka sinulle,
tyttäreni,

aina.

Lennä omin siivin,
vahvoin siivin!
Ole ylpeä itsestäsi
Kanna naiseuttasi ilolla,

Sinä olet kaunis.”

Taustaa: Hannan tytär on 16-vuotiaana aikuisuuden kynnyksellä ja itsenäistymässä. Hannan muut lapset asuvat jo omillaan ja viimeisen lapsen pesästä lennon lähetessä Hannan elämäntilanne on muuttumassa ja se herättää monenlaisia ajatuksia ja tunteita liittyen juuri mm. irtipäästöön.